mindreskit.blogg.se

Min resa för att slippa skit som kemikalier i sminket, gifter i maten och få ett hälsosammare liv.
  Samtidigt vill jag kolla upp vem det är som bestämmer egentligen.
Varför är det inte LÄTT att välja RÄTT?
  Varför en liten hylla giftfri mat i nåt hörn, och resten fullt med skit?
  Följ med så tar vi reda på't

Eko-förlovning!!

Publicerad 2014-09-18 08:45:00 i #eko, #ekologiskt, #hälsa, #shopping, Allmänt, FairTrade, livsstil,

Plötsligt händer det!

Där satt jag på min stol bland hönsen i hönsgården, lila stövlar på och allmänt rufsig efter en arbetsdag. Så tycker jag min sambo börjar ge mig ovanligt många komplimanger, och - vad lustigt - när han går ner på knä sådär ser det ju ut som han ska fria!!

.. och så GJORDE han det!

För mig fanns det bara ett svar, och det var "Ja". Men sen då?
Han friade med en lånering, för att jag skulle få vara med att välja. Han hade några kataloger med sig, men någonting kändes inte helt rätt med dem. Jag kunde inte sätta fingret på det, för än senare på kvällen. Jag vill ju ha FairTradeguld - en kärlekssymbol som det är, vill jag ska ha kommit till på ett juste sätt. Han satta igång och letade. Och som den gentleman han är så hittade han Noën .
 
Ringen ser inte så annorlunda ut än andra ringar, en slät ring i gult guld. Men det känns annorlunda! 
 
Noëns guld är inte bara Fair Trade, så vi vet att det inte sker under usla förhållanden, barnarbete och annat skit.
Det är även ekologiskt, vilket innebär att de avstår från cyanid och kvicksilver när guldet processas. Just i min strävan efter #mindreskit så glädjer det mig jättemycket att vi faktiskt lyckades hitta det i grannkommunen Linköping på Guldmagasinet. Fick jättefin hjälp av en snäll kvinna där, som också var eld och lågor över Noën. 
Däremot, där sambon lämnade igen låneringen, med förklaringen att vi ville ha FairTrade-guld, slog de på en dålig attityd och sa att de aldrig hade hört talas om något liknande. Med hela ekotrenden verkar denna branchen ha halkat efter. Ju fler vi är, som ställer frågan, desto snabbare kommer fler få drägliga arbetsförhållanden och miljön kommer tacka oss för att vi slutar med gifterna. Att återanvända gammalt guld, nyttja arvegods är defenetivt en annan miljövänlig väg att gå. Men går du i giftastankar, och siktar på nya guldringar, satsa på Fair Trade!!
 
Lyckliga hälsningar
 
Anneli

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Anneli Vitterskog

33 år, Försöker på de sätt jag kan, göra världen till ett bättre ställe. Har bott från Härnösand i Norr till Göteborg i Söder och har landat mjukt nu på den Östgötska slätten. Tycker om färg och form, naturen, min sambo Tommy och eldsjälar i allmänhet :)

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela