mindreskit.blogg.se

Min resa för att slippa skit som kemikalier i sminket, gifter i maten och få ett hälsosammare liv.
  Samtidigt vill jag kolla upp vem det är som bestämmer egentligen.
Varför är det inte LÄTT att välja RÄTT?
  Varför en liten hylla giftfri mat i nåt hörn, och resten fullt med skit?
  Följ med så tar vi reda på't

Odla själv!

Publicerad 2014-06-06 15:39:00 i #eko, #hälsa, #livstil, #mat, Allmänt,

Lunchdags!!
 
Det bästa sättet att ha kontroll på ens mat är ju, att odla den själv, helt enkelt.
Mycket är faktiskt lättare än man tror innan man testar.
 
 
Jag började lätt: örter och sallad. Det går ju oavsett om du bor i stad eller lantligt! Fyll bara en hink, burk eller kruka (gärna med KRAV-märkt jord) och sätt några salladsfrön så är du igång :)
 
Det händer något näst intill magiskt när du plockar ditt eget och adderar det till maten. Du får en relation till det du äter. En tillfredsställelse svår att förstå innan du är där!! För mig har det gett ett hälsosammare ät-tempo, och bättre hushållning. När man sett vilken tid och kraft som ligger bakom att få en grönsak på tallriken, kommer det automatiskt. DU är också värd att få uppleva det. 
 
Dagens lunch blev Brie på kornbröd med majjo, egen plocksallad, pepparmynta och timjan. Sambon är ute och snickrar hönshus så förhoppningsvis blir även majonäsen mer självodlad framöver!
Testar också en mumsig chimmychurry som jag hittade igår. Till det Kobbs ekoEarlgrey och FairTradeHonung. Kobbstet är från Willys. Trodde det skulle vara enklare att hitta ekoTe men det fanns faktiskt inte ett enda påste! Tror det här faktiskt var det enda alternativet - tur att det är så gott! De har INTE snålat på bergamotten.
 
Honungen är från ett favvoställe: Fairtradeshoppen. Jag varierar mellan det och närodlat.Varje gång man handlar sponsrar man ju någonting. Jag brukar säga att varje sedel faktiskt är en valsedel. När det gäller honung vill jag hemskt gärna sponsra dem både här hemma och globalt! Vi behöver verkligen ta hand om våra bin de ligger hemskt risigt till JUST på grund av besprutningen i det vanliga jordbruket.
 
Vi räddar faktiskt bi-liv när vi handlar eko! Värt att tänka på, eller hur!?
 
glad nationaldag!/ Anneli
 
P.s. Jag har fått önskemål om att ta upp smink. I morgon ska jag fixa mig för att hålla tal på Kulturskolans dag - tänkte passa på att dokumentera vad jag hittat och vad jag letar efter; så lördag blir make-up-dag! d.s.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Anneli Vitterskog

33 år, Försöker på de sätt jag kan, göra världen till ett bättre ställe. Har bott från Härnösand i Norr till Göteborg i Söder och har landat mjukt nu på den Östgötska slätten. Tycker om färg och form, naturen, min sambo Tommy och eldsjälar i allmänhet :)

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela