mindreskit.blogg.se

Min resa för att slippa skit som kemikalier i sminket, gifter i maten och få ett hälsosammare liv.
  Samtidigt vill jag kolla upp vem det är som bestämmer egentligen.
Varför är det inte LÄTT att välja RÄTT?
  Varför en liten hylla giftfri mat i nåt hörn, och resten fullt med skit?
  Följ med så tar vi reda på't

Jordgubbar från Helvetet III

Publicerad 2014-06-21 21:04:00 i Allmänt,

Nu skriver Aftonbladetså här:
 
...med rubriken "bluffar om gifter i jordgubbar"

"För miljöns skull är det alltid bäst att välja ekologiskt odlade produkter, men vad det gäller din hälsa kan du lika gärna äta jordgubbar från "vanliga" odlingar. De gränsvärden som finns är satta med hög säkerhetsmarginal för vad som kan vara farligt för människors hälsa. I mätningarna som har gjorts på jordgubbar påvisas värden långt under dessa gränser."

 
 
I mina inlägg Jordgubbar ffrom hell 1 och 2, tar jag upp min oro angående besprutade jordgubbar, och länkar även till det beryktade inlägget. I stället för att adressera alla våran oro för vad kemikaliesamhället leder till, så väljer Aftonbladet att häckla oss som delat blogginlägget. Att vi länkar till den utmålar de som att det är faktan och bevisen som får oss alla att dela den.
 
För min del, är det den gnagande känslan att någonting är JÄVLIGT fel, med gifter i våra livsmedel, kläder och leksaker, som jag illustrerar genom att dela inlägget. När Aftonbladet kontrar med Livsmedelsverkets förhållningssätt, verkar det som de menar att det ska ta bort gnaget i magen, och att vi ska skämmas för att över huvud taget oroa oss. För oss som kämpar för att få #mindreskit i våra kroppar, i våra barn, i vår värld, blir det ett rent hån. I bland är sanningen inte den komplexa upprapning av data som Livsmedelsverket etc står för. I bland är det så enkelt, att man antingen tycker det är OK med gift i maten, eller INTE.
 
Vi är fler och fler, som vill det sistnämnda. Det ska vara INGA gifter i vår mat. Det är INTE ok med lite av varje. Och cocktaileffekterna av de gifter som används på våra livsmedel idag, Aftonbladet, ÄR inte utforskade i någon högre utsträckning. Därför vore den försiktighet vi flaggar för, och ekologiskt val, det självklara. Att häckla oss för att vi delar ett inlägg som uppmanar till det samma - är rent ut sagt patetiskt.
 
//Vitterskog, #Mindreskit.blogg.se
 
 

Kommentarer

Postat av: Pia Hedenquist

Publicerad 2014-06-25 21:20:57

Word sister! ❤️

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Anneli Vitterskog

33 år, Försöker på de sätt jag kan, göra världen till ett bättre ställe. Har bott från Härnösand i Norr till Göteborg i Söder och har landat mjukt nu på den Östgötska slätten. Tycker om färg och form, naturen, min sambo Tommy och eldsjälar i allmänhet :)

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela