mindreskit.blogg.se

Min resa för att slippa skit som kemikalier i sminket, gifter i maten och få ett hälsosammare liv.
  Samtidigt vill jag kolla upp vem det är som bestämmer egentligen.
Varför är det inte LÄTT att välja RÄTT?
  Varför en liten hylla giftfri mat i nåt hörn, och resten fullt med skit?
  Följ med så tar vi reda på't

Avgifta håret!

Publicerad 2014-06-07 20:18:00 i #livstil, Allmänt, Skönhet, hälsa, hårvård,

Jag har färgat håret sedan jag var 14. När jag passerat tonåren hade jag testat det mesta: massor med röda och bruna toner, slingor, blont och till och med rosa! Det jag sedan fastnade för och identifierade mig med var svart - riktigt kallt blåsvart och jag bättrade på det minst en gång i månaden.För ca 3 år sedan, fick jag reda på, att i hårfärg, speciellt svart färg, fanns en hel del gifter. Frasen "man ska inte utsätta sin hud för något som man inte kan äta" fastnade i mitt huvud och jag bestämde mig för att spara ut min egen hårfärg! Och inte hade jag koll på vad min egen hårfärg var!! Döm om min förvåning, när den visade sig vara MYCKET mörkare än jag trodde. Det kändes knäppt att jag lagt ut SÅ mycket, pengar och kemikalier, på att gå bara några nyanser mörkare. Jag började gå till en ekologisk hårfrisör, som har hållt mig på rätt spår. Visst bär jag upp min egen hårfärg nu, helt ok?!
 
Jag har dock varit smärtsamt medveten om att jag fortfarande använde schampo. Dagens schampo tar bort hårets naturliga förmåga att sköta om sig själv, och ja, är ju knappast ätbart. Då jag har mycket och långt hår, har jag inte upplevt att jag haft råd, varken med dyrare finschampon, vare sig de är ekologiska eller inte, utan kört på med Barnängen. (som låter oskuldsfullare än det är... :S)
 
Nopoo-rörelsen har massa bra förslag för giftfria schampoalternativ, med bland annat bikarbonat. Dit har jag inte kommit än, men för några dagar sedan bestämde jag mig för att sluta med schampo och testa med bara balsam. Tydligen är det stor skillnad mellan schampo och balsam. Jag var rädd att håret skulle se jättefett ut, men en kompis som är frisör sa att "fett löser fett". Det känns helt klart annorlunda men så illa är det inte. Hon sa även att det tar ett par veckor för håret att vänja sig så nu undersöker jag vad som händer med tiden! Det handlar mest nu för mig att bryta vanan, går det bra anar jag att det blir en lägre tröskel till att testa andra, mer kemikaliefria produkter för att hålla håret fräscht.
Håll tummarna!

Kommentarer

Postat av: Jenny

Publicerad 2014-06-07 22:57:56

Heja dig Anneli!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Anneli Vitterskog

33 år, Försöker på de sätt jag kan, göra världen till ett bättre ställe. Har bott från Härnösand i Norr till Göteborg i Söder och har landat mjukt nu på den Östgötska slätten. Tycker om färg och form, naturen, min sambo Tommy och eldsjälar i allmänhet :)

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela