mindreskit.blogg.se

Min resa för att slippa skit som kemikalier i sminket, gifter i maten och få ett hälsosammare liv.
  Samtidigt vill jag kolla upp vem det är som bestämmer egentligen.
Varför är det inte LÄTT att välja RÄTT?
  Varför en liten hylla giftfri mat i nåt hörn, och resten fullt med skit?
  Följ med så tar vi reda på't

Läppar test: Naked Lips

Publicerad 2014-06-30 08:24:00 i Allmänt,

 
 
 
Blev tipsad om "naked lips" ekologiska lippbalm, så jag tänkte ge det en chans! 
Jag valde tinted Sugar plum, för jag vill gärna ha lite varmare färg på läpparna. Mjä, toningen blev inte som jag tänkt mig, men jag hade nog för höga förväntningar på något som heter just "naked lips" !!
 
 
 
 
 
 
Känslan av den var inte heller som jag tycker om att ha det. Jag tycker om att känna att det blir mjukt och återfuktat, men här känns det vaxigt samtidigt som det faktiskt känns torrt! Lukten är ganska citrusig, ingen farlig smak, men inte vad jag letar efter. Nu letar vi vidare! // Anneli

UNDVIK MJUKPLAST! FOPPATOFFELGIFT. usch.

Publicerad 2014-06-26 11:13:50 i Allmänt,

I dag kommer en larmrapport jag gått och fruktat i flera år nu. 
Läs om den giftiga foppatoffeln här

Jag har alltid tyckt det är obehagligt att ta i mjuk, gummilik plast. Det har känts som  något har kladdat av sig på mina fingrar, och det har instinkttivt känts hemskt! Efter ett tag lärde jag mig om Ftalater, ämnen från mjukgjord plast. De tas upp av huden, och är hormonstörande. Det är ingen slump att unga tjejer får mens tidigare och tidigare, och fler och fler hamnar i klimakteriet ovanligt tidigt. Vi utsätter oss för sån skit!! #mindreskit behöver vi kämpa för!!! 
 
Se gärna filmen "underkastelsen" jag länkar till i mitt första blogginlägg
 
Jag tar gärna in tips på bra butiker och produkter, och tekniker, för att slippa giftiga kläder :)
 
Foppatoffelfria hälsningar/ Anneli Vitterskog
 
ps: du har väl inte missat att haka på min Utmaning? #MindreSkit i sminkväskan 2014? Vi byter ut en grej i taget, så att vi om ett år har helt giftfritt smink. Because you are worth it ;) ds 

GIFTFRIA KLÄDER!

Publicerad 2014-06-26 11:04:00 i #shopping, Allmänt,

 
 
Den här toksnygga T-shirten är bra på alla sätt! Ekologisk, Fairtrade, Snygg OCH pengarna går någonstans bra. Närmare bestämt till tidningen Faktum, som både är en kvalitetstidskrift och gör en social insats för våra hemlösa. Kan inte bli bättre. BINGOtröjja helt enkelt!! Men så är det första och enda gången hittills jag lyckats med något sådant i klädväg.
 
Jag försöker köpa mycket 2nd hand, och hoppas att det är urtvättat från de värsta kemikalierna. Men att det öht ska finnas gifter i våra kläder, både i färdigt produkt som i produktion, är helt uppåt väggarna!
Vi lever i en så pass upplyst tid, med kunskap, påhittighet och överflöd, så åtminstone vi i Sverige har råd, kännedom och moral nog att ta kraftfulla beslut. Tycker man. Här kommer en YOUTUBEhälsning till HM.

Giftfria kläder borde vara norm - inte undantag!!
 
 
// Anneli
 
ps: Katten Alfons och grannen Linnéa är snälla och visar upp fyndet :) ds

Om

Min profilbild

Anneli Vitterskog

33 år, Försöker på de sätt jag kan, göra världen till ett bättre ställe. Har bott från Härnösand i Norr till Göteborg i Söder och har landat mjukt nu på den Östgötska slätten. Tycker om färg och form, naturen, min sambo Tommy och eldsjälar i allmänhet :)

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela