mindreskit.blogg.se

Min resa för att slippa skit som kemikalier i sminket, gifter i maten och få ett hälsosammare liv.
  Samtidigt vill jag kolla upp vem det är som bestämmer egentligen.
Varför är det inte LÄTT att välja RÄTT?
  Varför en liten hylla giftfri mat i nåt hörn, och resten fullt med skit?
  Följ med så tar vi reda på't

SNÄLL Tandkräm??

Publicerad 2014-07-05 09:42:00 i Allmänt,

 
Den här tandkrämen har jag använt i ett bra tag nu. Vanliga tandkrämer har känts för starka i min mun,
och de har skrikit kemikalier, så de skrämt bort mig. Denna Ayruvediska produkt hittade jag i en indisk butik i Göteborg. De hade två sorter, den ena smakade tvål, så den gav jag upp på fort, men den här smakar tandkräm, helt enkelt!  
 
Infot ser ju ok ut:
 
 
 
Flour är något jag undersökt, och känner mig inte trygg med det. Denna dokumentärfilm, "Un inconvenient truth" fick mig att bestämma mig att avstå. Så vad ska man ha i stället? 
 
Neem kändes bra, naturligt och utprövat under hundratals år i Indien. Men vad den har för effekt långsiktigt, tvistas det om, så jag känner att jag borde kanske variera mig, och hitta något annat. Vad har ni för tips på bra, giftfria tandkrämer?? 
 
Min sambo köpte först en salttandkräm till mig, men det var helt omöjligt att stoppa något så salt i min mun. Däremot passar den perfekt till att putsa diskbänk och grytor med! Sedan testade han en annan Weledatandkräm, men då kom tandstenen som ett brev på posten. 
 
Det är inget alternativ att återgå till vanlig tandkräm, både pga det du kan se i dokumentärfilmen, och även nyheter om infertilitetsrisk .. 
 
Oilpulling vill jag testa, men konsistensen är något avskräckande. Bikarbonat låter starkt, är det någon som prövat? Alla tips på tandkräm som ni prövat en tid, med så snälla ingredienser som möjligt välkomnas varmt!!
 
// Anneli 

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2014-07-05 11:04:39

Forever livings aloe Vera tandkräm tycker jag är riktigt bra!

Svar: Tack för tipset, den ska jag pröva :) Aloe vera är jag trygg med!
Anneli Vitterskog

Postat av: Anonym

Publicerad 2014-08-24 19:45:39

Jag gör min egen tandkräm med bikarbonat och kokosolja, har inte haft problem med tandsten sen dess, kör oxå oilpulling ibland

Svar: Tack för tipset <3
Anneli Vitterskog

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Anneli Vitterskog

33 år, Försöker på de sätt jag kan, göra världen till ett bättre ställe. Har bott från Härnösand i Norr till Göteborg i Söder och har landat mjukt nu på den Östgötska slätten. Tycker om färg och form, naturen, min sambo Tommy och eldsjälar i allmänhet :)

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela